a.s.r. real estate

Wethouder Kuiper opent tentoonstelling kunstwerken Futura

06-11-2014
Wethouder Kuiper opent tentoonstelling kunstwerken Futura

Bewoners van Futura kunnen vanaf vandaag kunstwerken van het lokale Q-seum in hun eigen woonomgeving bewonderen. In het in april opgeleverde appartementengebouw aan de Van Leeuwenhoeklaan in Zoetermeer is in het atrium voor hen een tijdelijke tentoonstelling van werken van het Q-seum gerealiseerd.

Namens de gemeente Zoetermeer was wethouder Kuiper aanwezig om de tentoonstelling officieel te openen. Hij werd bij deze handeling bijgestaan door Chris van Harten, asset manager bij a.s.r. vastgoed vermogensbeheer en Wolfram Querfurth, beeldend kunstenaar en initiator van het Q-seum.

Chris van Harten: “Het licht en de ruimte van het atrium van woongebouw Futura lenen zich goed voor een kunstexpositie. De filosofie van het Q-seum sluit bovendien goed aan bij het karakter van Futura: duurzaam, met oog voor mens en milieu. Voor de bewoners van Futura is het een prachtige aanvulling op hun toch al mooie woonomgeving.”

Wolfram Querfurth: “Voor onze objecten maken wij vaak gebruik van gebruikte materialen. Deze materialen met leefsporen, slijtage en sporen van vergankelijkheid bieden vaak bijzondere mogelijkheden. Door ze samen te voegen krijgen ze een tweede leven en ontstaan er vaak verrassende combinaties.”

Het is de bedoeling dat de tentoonstelling in Futura zeker 6 maanden zal duren. Het atrium, waar de kunstwerken staan, maakt onderdeel uit van de woonomgeving van de bewoners van Futura en is niet openbaar toegankelijk. Bezichtiging is daarom slechts beperkt en op afspraak mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de heer Wolfram Querfurth, telefoonnummer 06-21805933 of via e-mail: info@q-idee.nl.

Vorige