a.s.r. real estate

Tentoonstelling en lezing over Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen

03-11-2014

De Stichting Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen en de gemeente Cromstrijen organiseren op 13 november 2014 een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Cromstrijen. Tijdens deze avond wordt er een expositie over de Ambachtsheerlijkheid geopend. Historicus Arjan Nobel, die een boek schreef over het bestuur in Cromstrijen, houdt een lezing over het unieke karakter van de Ambachtsheerlijkheid onder de titel: “De Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen: de eerste multinational van Nederland”.

Digitalisering eeuwenoude kaarten
Tijdens de bijeenkomst wordt tevens stilgestaan bij de afronding van een bijzonder project: de digitalisering en conservering van het archief en de eeuwenoude kaarten van de Ambachtsheerlijkheid. Het Regionaal Archief Dordrecht beheert de collectie, die deels digitaal te raadplegen is (www.regionaalarchiefdordrecht.nl). Erik Somsen, directeur landelijk vastgoed bij a.s.r. en tevens secretaris van de Stichting Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen, zal hierover vertellen en een toelichting geven op de werkzaamheden van de Stichting. Meer informatie vindt u op de website: www.stichtingambachtsheerlijkheidcromstrijen.nl

Expositie
De expositie geeft, aan de hand van prachtig beeldmateriaal, een overzicht van de rijke geschiedenis van de Ambachtsheerlijkheid vanaf 1492 tot heden. Het geheel wordt afgesloten met een borrel. Deze speciale bijeenkomst is vrij toegankelijk. Wel vragen wij u, u aan te melden via: ambachtsheerlijkheid.cromstrijen@asr.nl

Programma: 
19:30 uur-20:00 uur Inloop met koffie 
20:00 uur-20:05 uur Opening, door burgemeester Jan Luteijn 
20:05 uur-20:45 uur De Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen: de eerste multinational van Nederland, lezing door Arjan Nobel 
20:45 uur-21:00 uur De digitalisering van het archief van Cromstrijen, door Erik Somsen 
21:00 uur Opening tentoonstelling en borrel

 

Vorige