a.s.r. real estate

Monumentale Waagblok Leiden voltooid

08-05-2014
Monumentale Waagblok Leiden voltooid

Op donderdag 8 mei 2014 is V&D in het Waagblok aan de Aalmarkt in Leiden geopend. Hiermee is het volledige project in opdracht van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer door Provast opgeleverd.

Op 17 april opende The Sting al de deuren van haar winkel van 3000 m². Ook is die dag de fietsenstalling geopend, waar maar liefst 1.000 fietsen in kunnen worden gestald. Een aanwinst voor de stad, aangezien er op een gemiddelde zaterdag 1.800 fietsen op straat staan. De gratis fietsenkelder heeft een in- en uitgang aan de Breestraat en aan de Aalmarkt.

V&D ideeënhuis 
De totaal vernieuwde V&D- vestiging in Leiden wordt het eerste ideeënhuis in Nederland, het nieuwe concept van V&D. Hier ervaren de klanten vernieuwing in materiaalgebruik voor onder andere de vloeren en het meubilair. Nieuwe concepten, nieuwe A-merkenshops en een compleet nieuwe huisstijl. Een nieuwe routing, pop-up stores en een opvallende style wall behoren ook tot het nieuwe concept. Ook La Place is geheel getransformeerd.

Winkelgebied compleet 
Het Aalmarktplan vormt een belangrijk onderdeel van de versterking van het kernwinkelgebied van de Leidse binnenstad en bestaat uit twee blokken. De komst van deze nieuwe winkels sluit zeer goed aan bij de winkelstrategie van de binnenstad.

Provast heeft, in nauwe samenwerking met a.s.r. vastgoed vermogensbeheer en V&D, het Waagblok herontwikkeld en € 45 miljoen geïnvesteerd. Het project Waagblok is een belegging van het ASR Dutch Prime Retail Fund. 

Vorige