a.s.r. real estate

Hoogste punt centrum Terwijde

24-01-2014

Donderdag 16 januari bereikte de bouw van centrum Terwijde, waar straks gewinkeld en gewoond kan worden, een belangrijke mijlpaal: het hoogste punt.

De bouw van het centrum is in april 2013 gestart en is inmiddels volgens planning ruim over de helft. Het hoogste punt is niet alleen voor de opdrachtgever MAB Development een belangrijke mijlpaal, maar ook voor aannemers UBA en Smits Bouwbedrijf, belegger ASR Vastgoed, de toekomstig winkeliers, de huidige bewoners uit de wijk en toekomstige bewoners.

 

Het centrum, dat midden in de woonwijk Terwijde wordt gerealiseerd, wordt een centrum met een compleet winkelaanbod, variërend van lokale en regionale ondernemers tot landelijke ketens. Het centrum biedt voldoende diversiteit voor de dagelijkse boodschappen en is tevens een ontmoetingsplaats voor de wijk. Naast winkels komt er ook horeca in het centrum.
Het centrum, met een oppervlakte van bijna 13.000 m2 telt straks ongeveer 40 winkels, 236 koop- en huurappartementen en ruim 1.100 parkeerplaatsen.

 

Op dit moment zijn er elf toekomstige winkeliers bekend, samen goed voor ruim vijftig procent van het totale winkeloppervlak. Hierbij gaat het om de lokale/regionale winkels Slagerij Oostveen, Bakkerij Neplenbroek, Boekhankel Kees, iPets, Cookers, Banierhuis en Cafetaria de Driehoek. Landelijke ketens die zich in het centrum zullen vestigen zijn Albert Heijn, Vomar, Kruidvat en Etos.

Boven de winkels worden 199 appartementen voor de vrije sector huur gerealiseerd. Het aanbod is gevarieerd; twee-, drie en vierkamerappartementen met gebruiksoppervlaktes van circa 53 m2 t/m 143 m2.

De appartementen worden standaard voorzien van een luxe keuken met inbouwapparatuur en een moderne badkamer. Alle woningen worden verwarmd d.m.v. vloerverwarming.

De verhuur van de woningen start medio april 2014.

Naar verwachting worden de winkels en woningen eind derde kwartaal 2014 opgeleverd.

Vorige