a.s.r. real estate

De Klanderij eerste winkelcentrum dat samen met huurders BREEAM certificaat ontvangt

15-01-2014
De Klanderij eerste winkelcentrum dat samen met huurders BREEAM certificaat ontvangt

De Klanderij is het eerste bestaande winkelcentrum in Nederland waarbij niet alleen het winkelcentrum maar ook alle huurders zijn gecertificeerd. a.s.r. vastgoed vermogensbeheer vroeg samen met W4Y Adviseurs, Herman de Groot en WPM het BREEAM certificaat “in use” aan. In december 2013 ontving winkelcentrum De Klanderij inclusief alle huurders het BREEAM certificaat “GOOD”. 
 
Certificaat “VERY GOOD”
Winkelcentrum De Klanderij, gelegen in het centrum van Enschede, is een belegging van het ASR Dutch Prime Retail Fund. Het ASR Dutch Prime Retail Fund wil in 2014 graag het certificaat “VERY GOOD” behalen. Hiervoor worden duurzaamheidsmaatregelen getroffen zoals het realiseren van een openbaar toilet, afvalscheiding en het aanbrengen van energiezuinige verlichting. Daarnaast komen er in De Klanderij digitale informatieschermen waarop onder meer informatie te zien is over openbare voorzieningen, zoals het openbaar vervoer.
 
BREEAM-NL
BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. De methode omvat verschillende keurmerken. Vanaf 2011 is het keurmerk BREEAM-NL In-Use operationeel. Dit beoordeelt al bestaande gebouwen op drie niveaus: Gebouw, Beheer en Gebruik. Gekeken wordt naar 9 verschillende BREEAM –aspecten zoals management, materialen, transport, afval, water, welzijn en gezondheid, vervuiling, energie en landgebruik en ecologie.

Vorige