a.s.r. real estate

"De Utrecht" op het Damrak feestelijk heropend

04-11-2013

 a.s.r. vastgoed vermogensbeheer bood genodigden vandaag een kijkje in haar markante gebouw “De Utrecht” op het Damrak. Begin dit jaar werd begonnen met de renovatie van dit gebouw en de conversie van kantoren naar woningen. Stadsdeelwethouder Boudewijn Oranje van de gemeente Amsterdam en Bas Tiemstra, Managing Director Commercieel Vastgoed van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer verrichtten vandaag de ceremoniële handeling waarmee het gebouw werd “heropend”. De renovatie draagt bij aan een betere uitstraling van het historische stadshart die de projecten Project 1012 en de ‘Rode Loper’ beogen.  

Stadsdeelwethouder Boudewijn Oranje van de gemeente Amsterdam: “Deze renovatie is een mooi voorbeeld van een geslaagde, intensieve samenwerking tussen private partijen en de gemeente Amsterdam om het 1012 gebied, waaronder het Damrak, weer de allure te geven die het verdient.”   

Met Project 1012 wil de gemeente Amsterdam een economische opwaardering in het hart van de stad tot stand brengen en verloedering tegengaan. De Rode Loper is het vernieuwen van de openbare ruimte boven het traject van de Noord/Zuidlijn tot een aantrekkelijk entreegebied.  

De kantoren boven de winkels zijn verbouwd tot luxe huurwoningen. Hiermee creëert a.s.r. vastgoed vermogensbeheer woonruimte op een unieke locatie in het hart van Amsterdam. En verhoogt daarmee de leefbaarheid en levendigheid van het Damrak.

Bas Tiemstra: “Het langetermijndenken zit in de genen van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer en uit zich door zorgvuldig selectie, management en voortdurende verbetering van onder andere winkels en woningen. Het gebouw “De Utrecht”, al meer dan honderd jaar in portefeuille van a.s.r., is hier een mooi voorbeeld van.”

Het kantoorgebouw en winkelmagazijn op het Damrak 25-27 en 28-30 zijn rond 1904 in opdracht van ‘De Utrecht’ één van de rechtsvoorgangers van a.s.r. gebouwd. Architect Staal had net een reis naar Amerika achter de rug. De inspiratie en passie voor wolkenkrabbers vertaalde hij in het ontwerp van “De Utrecht”, wat leidde tot één van de eerste wolkenkrabbers in Nederland.

Damrak 25-27 en 28-30 is een belegging van het ASR Dutch Prime Retail Fund.

Vorige