a.s.r. real estate

Hoogste punt bereikt Nieuwe Haagse Passage

28-10-2013
Hoogste punt bereikt Nieuwe Haagse Passage

In het hart van Den Haag verrijst de Nieuwe Haagse Passage. Dit project wordt gebouwd door J.P. van Eesteren b.v. en is ontwikkeld door Multi Vastgoed en AM Real Estate Development. Afgelopen donderdag vierde J.P. van Eesteren feestelijk het bereiken van het hoogste punt van de Nieuwe Haagse Passage. In het bijzijn van vertegenwoordigers van o.a. a.s.r. vastgoed vermogensbeheer, eigenaar van de Nieuwe Haagse Passage, Multi Vastgoed, AM Real Estate Development en hotelketen Accor werd het laatste dakelement geplaatst. Daarmee bereikte de Haagse Passage letterlijk het hoogste punt. Traditiegetrouw werden na deze handeling de bouwvakkers in het zonnetje gezet. 

De Nieuwe Haagse Passage vormt de aansluiting op de bestaande Haagse Passage en vormt de verbinding tussen de Grote Marktstraat en de Spuistraat. Het plan omvat ca. 10.500 m2 winkels en het Suite Novotel met 118 kamers. Het is een complex bouwproject. ‘Dat zit ‘m met name in de locatie. We zitten hier in hartje Den Haag en hebben heel beperkt ruimte op de bouwplaats. Dat zorgt voor logistieke uitdagingen en vraagt regelmatig wat van onze creativiteit. We hebben bijvoorbeeld onze torenkraan op het dak van de V&D geplaatst!’ vertelt projectleider Leo Mosselman van J.P. van Eesteren. 

Het ontwerp van het complex is van de hand van architect Bernard Tschumi. Het complex wordt aan de voorzijde voorzien van een markante gevel van keramische, witte tegels met blauwe stippen. De verwachting is dat over een week of twee de eerste tegels zullen worden aangebracht. In de Spuistraat wordt de oorspronkelijke gevel weer zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht. ‘We zijn heel zorgvuldig te werk gegaan om de monumentale tegeltableaus en natuurstenen ornamenten te sparen. Ik verwacht dat de gevel aan de spuistraat vanaf eind april 2014 weer in zijn originele staat te bewonderen is. De oplevering van het gehele project staat gepland rond september 2014’ aldus Leo Mosselman.

 

Vorige