a.s.r. real estate

Oplevering waterplan De Groote Scheere

05-03-2013
Oplevering waterplan De Groote Scheere

Vrijdagmiddag 1 maart jl. was de oplevering van de verbetering van de waterhuishouding en de start van de werkzaamheden voor de groene diensten op landgoed De Groote Scheere. 

Als onderdeel van het duurzaam verbeteren van Landgoed De Groote Scheere is het afgelopen jaar gewerkt aan een inrichtingsplan om de waterhuishouding op het landgoed te verbeteren. De oude beeklopen op het landgoed zijn hersteld, het Scheerse Veld is ingericht voor waterberging en nabij de Ganzenhoeve is een nieuw meer aangelegd.   In totaal is op het landgoed 300.000 m3 extra ruimte voor water gerealiseerd. De uitvoering van het inrichtingsplan op het gebied van waterhuishouding is gereed. Als onderdeel van het project groene diensten wordt een start gemaakt met herstel/aanleg en onderhoud van landschapselementen.

De ontvangst van alle genodigden (pachters en de betrokken partijen) vond plaats in het landgoedrestaurant De Ganzenhoeve te Holthone. Na een korte toelichting van Dick Gort (directeur ASR Vastgoed Vermogensbeheer), Jan Bosman (DB-lid waterschap Velt en Vecht, Jannes Janssen (wethouder gemeente Hardenberg) en Bert Boerman (gedeputeerde provincie Overijssel) zijn de genodigden met een huifkar naar de inlaat aan de Lutterhoofdwijk in De Krim gebracht. Daar werd, door middel van een druk op de knop, de sluis geopend en daarmee werd het waterplan officieel opgeleverd.

Landgoed De Groote Scheere ligt tussen Gramsbergen en Coevorden en is 800 ha. groot. De komende periode wordt gewerkt aan het vergroten van recreatiemogelijkheden door de aanleg van fiets- en wandelpaden en zijn er plannen voor de bouw van landgoedwoningen.


Vorige