a.s.r. real estate

MAB breidt winkelcentrum Vathorst uit

07-02-2013

Gisteren gaven ontwikkelaar MAB Development en de gemeente Amerstfoort het officiële startschot voor de bouw van de uitbreiding van het winkelcentrum van Vathorst in Amersfoort. Het gaat om 3.500 mwinkeloppervlak, 23 appartementen en 150 parkeerplaatsen in de openbare ruimte.

Van het winkeloppervlak is 2.000 mreeds verhuurd aan Jumbo. Met de toevoeging van de tweede fase ontstaat een totaal winkeloppervlak van 12.400 m. De nieuw te bouwen winkels worden na oplevering door MAB Development in belegging genomen door het ASR Dutch Prime Retail Fund. Dit fonds is ook eigenaar van het bestaande winkelcentrum. De appartementen worden gebouwd in opdracht van ASR Vastgoed Vermogensbeheer. 

De architect van deze fase van het winkelcentrum is Attika uit Amsterdam. Zij is ook verantwoordelijk voor het ontwerp van een deel van de eerste fase van winkelcentrum Vathorst. De verhuur van de winkels is handen van Stable International uit Amersfoort. Voor deze werkzaamheden sloot MAB een aannemingsovereenkomst met de bouwcombinatie Heijmans Bouw en Dura Vermeer Bouw. De uitbreiding vindt plaats rondom het huidige plein, bij het multifunctionele centrum Icoon. De gheplande opleverdatum ligt in de eerste helft van 2014.

Vorige