a.s.r. real estate

ASR Vastgoed Vermogensbeheer renoveert panden op Damrak in Amsterdam

26-02-2013

ASR Vastgoed Vermogensbeheer renoveert namens het ASR Dutch Prime Retail Fund twee monumentale panden (nummer 25-30) op het Damrak in Amsterdam. De winkelhuurders komen na de renovatie terug op hun locaties. Zij tekenden  alle drie langjarige huurovereenkomsten.

De panden zijn al meer dan 100 jaar in beheer bij ASR Vastgoed Vermogensbeheer en haar rechtsvoorgangers. De twee gebouwen worden volledig in oude luister hersteld. Gevels worden gerenoveerd, verdiepingen beter benut en historische elementen in ere hersteld. Deze renovatie past in het beleid van de gemeente Amsterdam voor dit deel van de binnenstad genaamd de Rode Loper. Inmiddels is gestart met de werkzaamheden.

De drie bestaande winkelhuurders komen terug op de locaties waar zij al jaren zijn gevestigd. De huurders; Blokker, Lindbergh en Jamin hebben langjarige huurovereenkomsten getekend. Het totale nieuwe metrage van de winkels is ruim 1.300 m². Boven de winkels worden 14 hoogwaardige appartementen (ruim 1.700 m²) gerealiseerd voor de verhuurmarkt. 

Bouman Visscher van Limbeek heeft namens ASR Vastgoed Vermogensbeheer de drie huurtransacties begeleid. K+P Architecten begeleidt de renovatie.

Eefje Voogd Makelaardij uit Amsterdam zal namens ASR Vastgoed Vermogensbeheer de 14 appartementen verhuren.

Vorige