17 november 2020 | 5 min.

EDGE Eindhoven gekocht door kantoren- en woningfonds a.s.r. real estate

a.s.r. real estate heeft namens het kantoren- en woningfonds ontwikkeling EDGE Eindhoven gekocht van projectontwikkelaar EDGE, die deze ontwikkeling vandaag aankondigde. Het moderne hightech kantoorgebouw wordt eigendom van het ASR Dutch Mobility Office Fund en de 175 appartementen in het middeldure huursegment komen in het bezit van het ASR Dutch Core Residential Fund. EDGE Eindhoven ligt op loopafstand van het Centraal Station.

EDGE Eindhoven Artist's Impression Vanaf Spoor

EDGE Eindhoven artist's impression

EDGE Eindhoven “A smart building in a smart city”

EDGE Eindhoven ligt in de binnenstad van Eindhoven naast het Centraal Station en maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling van het stationsgebied; Internationale Knoop XL. Het woningendeel omvat 175 appartementen met het zwaartepunt in het middeldure huursegment, 52 parkeerplaatsen en een gemeenschappelijke fietsenstalling voor de bewoners. Het kantorengedeelte wordt een multi-tenant gebouw van 25.000 m2 kantoren, 378 m2 commerciële ruimte, 200 parkeerplaatsen en een fietsenstalling voor 360 fietsen. Door de diversiteit aan ruimten in het kantoor kunnen zowel grotere als kleinere bedrijven, tot zelfs start-ups hier een plek vinden. In het gebouw is ook ruimte gemaakt voor een sportschool, een café/restaurant en een dakterras, allemaal voor gezamenlijk gebruik van huurders en bezoekers.

EDGE ontwikkelde het gebouw dat niet alleen de naam maar ook het kenmerkende EDGE-concept meekrijgt. Het zeer duurzame gebouw zal voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en welzijn. De ontwikkelaar werkt toe naar een BREAAM Excellent en Well Gold certificaat waarin de nieuwste technieken worden toegepast, zo zijn de klimaatbeheersing en verwarming en zelfs de verlichting op de individuele gebruiker af te stemmen. Reserveren van ruimtes in het gebouw gaat via een app voor de deelnemers. Ook wordt er een up-to-date mobiliteitsplan uitgewerkt.

EDGE Eindhoven Artist's Impression

EDGE Eindhoven artist's impression

Roberto Meijer van MVSA Architects ontwierp het gebouw EDGE Eindhoven. De bouw start naar verwachting eind 2021, met een geplande oplevering in Q3 2023.

Pieter Vandeginste, fund director ASR Dutch Mobility Office Fund: “We zien de potentie van de gebiedsontwikkeling van het stationsgebied en Eindhoven als stad. De strategie van ons fonds is gericht op kantoren die gelegen zijn nabij een stationslocatie én voldoen aan de eisen van de nieuwe generaties workforce. EDGE Eindhoven past als innovatief hightech kantoor precies in de toekomstvisie van onze fondsstrategie.”

Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund: “Met de gebiedsontwikkeling van Internationale Knoop XL wordt een aangename woon-werkomgeving gecreëerd met een aantrekkelijke en groene openbare ruimte. Uitstekend bereikbaar, met faciliteiten naast de deur en de binnenstad op steenworp afstand. Doordat veel woningen in het middeldure huursegment vallen, zullen deze woningen een brede doelgroep een thuis kunnen bieden.”

Robert Alberts, Director Transactions bij EDGE: “Al vroeg in het ontwikkelproces hebben we nauw samengewerkt met a.s.r. real estate om tot deze transactie te komen. Wij zijn blij dat we hiermee een innovatieve woon- en werkplek kunnen toevoegen die past in de visie van a.s.r. real estate en Eindhoven.”

De potentie van stationsgebied Eindhoven en de stad Eindhoven

EDGE Eindhoven is gelegen aan de Stationsstraat en onderdeel van het stationsgebied. Het gehele stationsgebied van Eindhoven wordt vernieuwd onder de noemer Internationale Knoop XL. Met deze transformatie moet het stationsgebied van Eindhoven het visitekaartje worden van de Brainport-regio. Mede door de sterke ontwikkelingen van de Brainport-regio de laatste jaren, spreken we niet langer van G4 maar van G5 en ook de prognoses zijn zeer positief. Onderzoek van de researchafdeling van a.s.r. real estate bevestigt dit. Wilt u meer lezen?

Over ASR Dutch Mobility Office Fund

Het ASR Dutch Mobility Office Fund richt zich op kwalitatief hoogwaardige kantoren in de directe omgeving van mobiliteitsknooppunten in de vijf grootste kantorenmarkten (G5) van Nederland, zoals bijvoorbeeld grote trein- en metrostations en Schiphol. Deze locaties combineren een uitstekende toegankelijkheid met een dynamische omgeving. Mobiliteitsknooppunten hebben een goede mix van openbaarvervoersfuncties en lokale functies en een grote variatie aan voorzieningen.

Over ASR Dutch Core Residential Fund

Het ASR Dutch Core Residential Fund investeert in duurzame, hoogwaardige appartementen en eengezinswoningen in met name het middeldure huursegment. De locaties kenmerken zich door sterke demografische en economische fundamenten, die de basis vormen voor een stabiel investeringsklimaat. Het ASR Dutch Core Residential Fund heeft een omvang van ruim € 1,7 miljard (exclusief pijplijn). En biedt een thuis aan circa 5.000 huishoudens. In de komende drie jaar zal het fonds verder groeien naar een omvang van circa € 2,0 miljard.

Over EDGE

EDGE is een vastgoedtechnologiebedrijf dat superieure gebouwen ontwerpt die een actieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mens en milieu. We beschikken over decennialange ervaring binnen de vastgoed- en technologiesector. Ons team streeft er met een klantgerichte aanpak naar de bebouwde omgeving groener, slimmer en gezonder te maken. EDGE is het eigendom van OVG Real Estate met kantoren in Amsterdam, Berlijn, Hamburg en New York. Het bedrijf maakt gebruik van een technologisch platform dat de beste gebouwen en oplossingen aan ambitieuze klanten wereldwijd levert.