a.s.r. real estate

De eerste 100 dagen van Dick van den Oever

undefined

Mijn eerste 100 dagen als directeur Landelijk Vastgoed zijn voorbij gevlogen. Dat is niet zo gek als je je bedenkt welke facetten er allemaal aan de landelijke vastgoedportefeuille zitten. Van kennismakingsgesprekken met collega’s tot ontmoetingen met ondernemers om na te denken op welke manier a.s.r. landelijk vastgoed hen bij de bedrijfsplannen kan helpen. Ik heb veel geleerd van alle gesprekken, zowel persoonlijk als professioneel.

Dit brengt mij gelijk op het initiatief van De Amersfoortse voor ondernemers: doorgaan.nl. Via dit platform kunt u als ondernemer ‘crowdfunden’ waarbij uw product of uw dienst als ‘rente en aflossing’ wordt beschouwd. Doorgaan.nl heeft al aan de basis van verschillende mooie producten gestaan dus waarom niet aan uw initiatief. Neem gerust eens contact op met onze collega’s om te ‘sparren’ of doorgaan.nl voor u een optie is. [ www.doorgaan.nl ]

Ook de kennissessie ‘hoe houden we onze grond gezond en vruchtbaar’ van Rene Jochems heb ik met veel interesse gevolgd. De informatie viel in goede aarde met vruchtbare discussies als resultaat. Mooi om te merken dat een groot deel van de boeren al stappen heeft gemaakt als het gaat om bodemvruchtbaarheid. Als naslagwerk reikte Rene zijn boek ‘Boerenwijsheid (bestaat die nog?) uit dat volgens mij zal worden ‘verslonden’. Het hoeft geen betoog dat bodemvruchtbaarheid voor ons allemaal van belang is. Vanuit de overtuiging ‘eeuwigheidswaarde’ te creëren willen wij samen met agrarische ondernemers en ketenpartners onderzoeken hoe we de bodemvruchtbaarheid kunnen behouden en verbeteren. Lijkt mij boeiend om u in de komende nieuwsbrieven hiervan op de hoogte te houden.

Als thema hebben we in samenwerking met WER gekozen om de economische ontwikkeling in zowel akkerbouw- en melkveebedrijven over de laatste 10 jaar in kaart te brengen. Er is veel dynamiek aan de grondkant geweest en wij zien dat agrarische ondernemers zich opmaken voor een verdere consolidatie. Als u wilt weten op welke wijze a.s.r. landelijk vastgoed u kan assisteren in de financiering van uw grondposities, belt u ons gerust.

Terug naar de nieuwsbrief