a.s.r. real estate

‘City of life science meets the polder’

Voor u geen nieuws als ik zeg dat de agrarische sector zichzelf overtreft als het gaat over innovatie. Door de jaren heen is er ontzettend veel gebeurd en als ik verschillende deskundigen mag geloven is dit nog maar het begin. De sector is hoe dan ook flink in beweging. Dat is tevens te merken aan de kapitaalstromen die in AGTech omgaan. Een sector waarin (startende) ondernemingen toepassingen bedenken die de agrarische sector efficiënter en duurzamer maken. Vanaf 2014 is AGTech serieus gegroeid naar een sector waarin miljarden worden geïnvesteerd. In het licht van het FAO-rapport absoluut noodzakelijk om onze voedselzekerheid in 2050 zeker te stellen. CBInsights houdt dergelijke ontwikkelingen in Amerika nauwgezet bij en geeft interessante analyses waar startups and scale-ups zich op focussen. Zij groeperen de ontwikkeling in negen aandachtsgebieden met daarbij de bedrijven die daarin actief zijn en zich voorbereiden om zich naar ‘the next level’ te ontwikkelen.

‘Silicon Valley meets Central Valley’ wordt dit ook wel genoemd. Voor Nederland heb ik dit vrij vertaald naar ‘City of life science (Wageningen) meets the polder’. Het is dan ook fantastisch dat in ons ondernemersverhaal, waar het vollegrondsgroentebedrijf Pater Broersen centraal staat, en in het verhaal over bodembeheer dergelijke innovaties terugkomen.

Ik ben dan ook weer nieuwsgierig naar de Food Valley Summit op 11 en 12 oktober waarin respectievelijk ‘green protiens’ en ‘personalized nutrition’ centraal staan. a.s.r. heeft 5 kaarten voor 11 en 5 kaarten voor 12 oktober beschikbaar. Voor de eerste 10 gemotiveerde e-mails heeft a.s.r. Landelijk Vastgoed één toegangsbewijs klaarliggen. U kunt uw email sturen naar landelijkvastgoed@asr.nl.

Binnen ons team van a.s.r. Landelijk Vastgoed zijn er eveneens een paar nieuwe ontwikkelingen te melden. Na een boeiende procedure van gesprekken met getalenteerde rentmeesters zijn wij ontzettend blij bekend te kunnen maken dat Ronald Kramer gekozen heeft voor a.s.r. Landelijk Vastgoed als rentmeester voor de regio Zuid (Limburg, Brabant en het Rivierengebied). Hij en Ilona Groen, onze nieuwe rentmeesterassistente stellen zichzelf in deze nieuwsbrief aan u voor. Wij zijn ervan overtuigd dat zij een mooie toevoeging zijn aan het team van a.s.r. Landelijk vastgoed.

Nieuw is ook de animatiefilm waarin ons product Agrarische Erfpachtfinanciering wordt uitgelegd. Het filmpje is gebaseerd op de toelichting die onze rentmeesters regelmatig aan de keukentafel bij agrariërs geven. We vinden het belangrijk dat u goed en volledig geïnformeerd bent en hopen dat de uitleg in dit filmpje daaraan bijdraagt. 

Wij zijn ervan overtuigd dat als we elkaar blijven inspireren en kennis delen op het gebied van bodemvruchtbaarheid, duurzaam grondbeheer mogelijk is.

Dick van den Oever