a.s.r. real estate

Relatiebijeenkomst in Noord-Holland met als thema bodemvruchtbaarheid

Op 30 januari vond in Noord-Holland, het aandachtsgebied van rentmeester Teus Bor en zijn assistente Marianne Oostveen, een relatiebijeenkomst plaats. Het thema van deze bijeenkomst was bodemvruchtbaarheid. a.s.r. vindt het belangrijk dat we op een duurzame manier met grond omgaan zodat de kwaliteit voor toekomstige generaties gewaarborgd blijft. Zoals directeur landelijk vastgoed Dick van den Oever bij het openen van de bijeenkomst ook aangaf “ Een goede bodemvruchtbaarheid is essentieel om een goede opbrengst voor de agrariër en waardebehoud voor de grondeigenaar te realiseren”.

René Jochems van Groeibalans gaf een interactieve lezing over de complexe materie van bodemvruchtbaarheid. Hij en zijn organisatie Groeibalans doen onderzoek naar de relatie tussen bodem en agrarische productie en geven agrariërs advies op dit gebied. De lezing bood een doorkijkje in de dynamiek van grond. Hierbij gaf René Jochems vol passie zijn visie op dit thema. De huidige manier van werken werd hierbij tegen het licht gehouden en de aanwezigen werden geprikkeld met alternatieve inzichten en methoden voor toekomstbestendig bodembeheer.

Met het hoofd vol (nieuwe) materie en ideeën konden de deelnemers vervolgens napraten met collega agrariërs en medewerkers van a.s.r. De aanwezigen waren enthousiast over de bijeenkomst. Dit enthousiasme maakt dat er soortgelijke bijeenkomsten in de rest van het land gepland gaan worden.

Een aantal reacties van bezoekers:

‘De lezing was heel erg boeiend en er was een geweldige ambiance’
Johan Oskam melkveehouder in Broek en Waterland

‘Bodemvruchtbaarheid is een onderwerp dat nooit verveelt en sterk leeft onder agrariërs. Hierbij is René Jochems een enthousiast spreker en de bijeenkomst had een toegankelijke opzet waarbij het prettig was een praatje te maken met collega’s’
Jan-Willem Apeldoorn bollenkweker in Egmond-Binnen

Periodiek organiseert a.s.r. landelijk vastgoed relatiebijeenkomsten voor haar pachters en erfpachters. Het programma van de relatiebijeenkomsten kan uiteenlopen, maar deze dagen hebben altijd als doel om kennis te delen en het contact tussen (erf-)pachters en a.s.r. laagdrempelig te houden.

undefined


Terug naar de nieuwsbrief