a.s.r. real estate

Realiseer uw droom met crowdfunding

Kostelyck Doorgaan.nl

U loopt rond met een goed idee. Een innovatief product of uitzonderlijke dienst. U wilt bijvoorbeeld een Bed&Breakfast starten, activiteiten aanbieden of een winkel openen. Hoe realiseert u die droom dan? ‘The crowd’ inschakelen én bespelen kan de oplossing zijn. 

Crowdfunding is een financieringswijze waarbij een ondernemer de crowd – letterlijk de ‘menigte’ of ‘massa’ – vraagt om te investeren in een project. Crowdfunding is in rap tempo in populariteit gestegen. In 2016 werd er 170 miljoen euro opgehaald via crowdfundingprojecten in Nederland. U kunt crowdfunding op twee manieren aanpakken. Via een lening of het bieden van tegenprestaties in natura. Omdat ondernemers doorgaan waar anderen stoppen, en wij graag ondernemers helpen door te doen, heeft De Amersfoortse (onderdeel van a.s.r.), het crowdfunding platform doorgaan.nl opgericht in 2014. Met doorgaan.nl doet u veel meer dan geld inzamelen voor uw product of dienst. Doordat doorgaan.nl met tegenprestaties in natura werkt, bouwt u meteen een betrokken netwerk van ambassadeurs op en u inventariseert de behoefte in de markt. Zo vergroot u de slagingskans voor uw idee.

Tegenprestaties in natura
Stel u gaat crowdfunden om een winkel te openen, waar u kaas, melk en andere producten direct aan de consument gaat verkopen. Dan geeft u uw investeerders bijvoorbeeld een aantal kilo kaas in ruil voor de investering die ze doen. Uw investeerders maken dan kennis met uw aanbod en vertellen daar weer hun vrienden en familie over, zodat uw bedrijf verder groeit.

Spread the word
Crowdfunding kan zorgen voor free publicity, omdat uw netwerk het woord verspreidt. Zij hebben als investeerder tenslotte hetzelfde doel als u: het eindbedrag binnenhalen voor uw project. Tal van projecten hebben via free publicity de landelijke media bereikt. Bijvoorbeeld zorgboerderij De Vennekuus. Een project op crowdfunding platform doorgaan.nl dat via AD, de Telegraaf en Hart van Nederland een groot publiek bereikten.

Enthousiast?
Heeft u een idee en wilt u bij het team van doorgaan.nl nagaan of crowdfunding voor u een oplossing zou zijn? Stuur dan een mail naar info@doorgaan.nl dan neemt het team contact met u op! Ook kun u natuurlijk een kijkje op de website nemen en de handleiding van doorgaan.nl  downloaden.

Inspiratie nodig?
Crowdfunding wordt steeds vaker ingezet. De projecten hieronder stonden al eerder op doorgaan.nl en behaalden succesvol hun doel.

 

Zorgboerderij De Vennekuus
Henri en Mariska van der Ven hebben in de loop der jaren een zorgboerderij opgebouwd, waar zij kinderen met een beperking een plek geven om structuur, rust en ruimte te vinden. Daarnaast worden er in het gezin kinderen opgevangen vanuit crisissituaties, bijvoorbeeld wanneer kinderen onder toezicht worden geplaatst. Ze willen ook graag jonge alleenstaande moeders een kans geven. Door hen begeleid te laten wonen en werken op hun bedrijf willen zij deze doelgroep een kans bieden om aan hun toekomst te werken. Om dit mogelijk te maken was een verbouwing van de garage nodig. Na het ophalen van € 40.747 is de verbouwing inmiddels gestart.
https://www.doorgaan.nl/nl/project/2215725/unieke-woon-werkplek-tienermoeder

Stadswormerij
De Stadswormerij had een grote droom, een stukje van de voedselkringloop sluiten en lokale werkgelegenheid creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Om dit mogelijk te maken was er startkapitaal nodig, om bijvoorbeeld een wormen-unit, compostwormen, een elektrische fiets en gereedschap aan te schaffen. In totaal haalden ze €19.695 op. https://www.doorgaan.nl/nl/project/2214061/stadswormerij

Kostelyck
Kostelyck is het initiatief van Marcel van Dam en Rob van der Hoort. Zij willen dat gezond en smakelijk eten voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is. Kostelyck is bij de start in 2015 de eerste in Nederland die gezonde, lekkere en betaalbare maaltijden bereidt en door het hele land levert. In hun crowdfunding zochten ze geld voor o.a. de ontwikkeling van een breder assortiment, testen voor smaak en voedingswaarde en verbeteringen aan de webwinkel. Ze haalden in totaal €152.220 op.
https://www.doorgaan.nl/nl/project/2208185/help-kostelyck-om-voor-jou-te-koken 

 Terug naar de nieuwsbrief