a.s.r. real estate

Praten als brugman

De PROVADA in juni is dé jaarlijkse beurs voor de vastgoedbranche, een soort landbouwbeurs maar dan voor ontwikkelaars, bouwers en beleggers. Dit jaar deelden we daar het concept ‘De Groene Brug’, dat perfect aansloot bij het beursthema ‘fit for the future’. We hebben gepraat ‘als brugman’ en veel bezoekers van de beurs deelgenoot gemaakt van deze vooruitstrevende visie rondom CO2 reductie.

undefined

Het is een co-creatie van landschapsontwikkelaar Eelerwoude en energiemanager INNAX. Zij ontwikkelde dit concept waarin zij stellen dat je gezamenlijk veel meer kunt bereiken dan de hoofddoelstelling ‘20% hernieuwbare energie op wekken in 2023’. Helaas focussen ontwikkelaars en toekomstige eigenaars van gebouwen zich vaak alleen op de CO2 reductie precies op de locatie van het gebouw. De uitdaging is juist om deze ambitie breder te trekken. Andere partijen, zoals landeigenaren, boeren en stichtingen kunnen namelijk veel betekenen voor de energietransitie en CO2 reductie. De Groene Brug verbindt partijen met elkaar en werkt ideeën uit die elkaar versterken. Op die manier ontdek je met elkaar steeds slimmere oplossingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  1. Energietransitie: het opwekken van duurzame energie en het terugdringen van ons energieverbruik (meetbaar in CO2 tonnen);
  2. Verbindend landschap: de landschapsopgave koppelen aan de energietransitie (meetbaar in hectaren);
  3. Verbinden van inwoners: het (energie)landschap en de natuur dichter bij de mensen met behulp van educatieve programma’s.

Aan onze ronde tafel op de beurs spraken we met bestuurders, TBO’ ers, ontwikkelaars, investeerders en adviseurs. Iedereen vond de CO2 reductie zeer ambitieus maar weet ook dat er geen weg terug is. Zoals een tafelgenoot opmerkte: ‘Als we niet acteren, dan zorgen onze kinderen er wel voor dat we gaan bewegen.’
Niet alleen op de beurs, ook tijdens onze tweede klantenarena mochten we die sterke kracht van verbinding ervaren. Met bewogen boeren die intensief met ons meedachten over onze service, onze producten, over onze openbodemindex en klanttevredenheidsonderzoeken. Wij hebben super veel baat bij deze gesprekken en kunnen niet wachten om de volgende te organiseren.

Ik wens jullie prachtige zomermaanden!

Dick van den Oever
directeur Landelijk Vastgoed

PS Vorig jaar showde we onze landgoederen op de PROVADA en stond onze laatste aanwinst Landgoed JUNNE centraal. Benieuwd naar wat daar gebeurt? Bekijk het ondernemersverhaal in deze nieuwsbrief!