a.s.r. real estate

Nieuwe rentmeester Groningen en Noordoostpolder

René is opgegroeid onder de rook van Utrecht aan de rand van het landelijk gebied. Voor hem was het al vroeg duidelijk dat hij een groene opleiding wilde gaan doen. Een bijdrage leveren aan een leefbaar en vitaal platteland is voor hem altijd een drijfveer geweest. Na de rentmeestersopleiding op Hogeschool Larenstein in Velp, heeft een aantal jaren in West Nederland aan opgaven in het landelijke gebied gewerkt bij de Dienst Landelijk Gebied waarna hij bij Overwater in Strijen in de rol van adviseur/ taxateur is beland.

Sinds 2007 woont René in Friesland waar hij ruim 10 jaar bij Arcadis heeft gewerkt als rentmeester/ taxateur. De laatste 3,5 jaar bij Van Ameyde Waarderingen/ Noorderstaete Rentmeesters. In diverse rollen heeft hij gewerkt aan grote en minder grote opgaven in het landelijk gebied. Persoonlijk contact en interesse, diepgaande en soms lastige gesprekken voeren met oog voor win-winsituaties zijn daarbij voor hem kenmerkend en belangrijk om met elkaar de beste oplossingen te vinden.

undefined"De grote maatschappelijke opgaven van de 21e eeuw zijn zeker de laatste jaren een wezenlijk onderdeel geweest van mijn opdrachtenportefeuille. Stappen zetten in de eigen bedrijfsvoering, rekening houdend met die maatschappelijke opgaven en ontwikkelingen om ook naar de toekomst toe een leefbare omgeving te houden, is een uitdaging op zich. Er moet immers voor agrariërs ook ruimte zijn om een goede boterham te (blijven) verdienen en dat alles is niet eenvoudig. De financiering ervan is eveneens uitdagend. Ik denk dat een partij als a.s.r. daarbij een belangrijke rol kan spelen.", aldus René.