a.s.r. real estate

Nieuwe directeur a.s.r. landelijk vastgoed stelt zich voor

undefined

Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om mij voor te stellen. Dick van den Oever, sinds oktober directeur van a.s.r. landelijk vastgoed. Mijn ‘roots’ liggen in het vissersdorp Katwijk waar ik geboren en getogen ben. Honkvast, dus woon er nog steeds. Aan de ene kant een rustig kabbelend zeetje en aan de andere kant de ‘geestgronden’ voor de bollen. Daar ligt misschien wel de eerste link met mijn huidige baan. Voor wat zakgeld reed ik in mijn jonge jaren mee met de gierwagens om mest op het land te spuiten. Tegen het verstuiven en uiteraard om de bodem weer te verrijken met voedingsstoffen.

In 2006 ben ik daadwerkelijk in aanraking gekomen met de sector landbouw. Met twee collega’s hadden wij het idee opgepakt en uitgewerkt om pensioenfondsen te enthousiasmeren te beleggen in landbouwgrond om zo een bijdrage te leveren aan ‘voedselzekerheid’. De focus van deze beleggingen lagen op Europa en in het bijzonder Oost- Europa. Belangrijk aspect in dit werk was om de landbouwgronden te bekijken en samen met de boeren bedrijfsplannen te maken om de boerderij zo duurzaam mogelijk te verbeteren. In die periode heb ik een van mijn belangrijkste lessen over grondinvesteringen geleerd van een rentmeester. Tijdens ons gesprek gaf hij mij zijn bril en zei de historische woorden: ‘Kijk hier maar eens door, de bril van de rentmeester. Dan zie je pas echt wat lange termijn is’.

Na bijna tien jaar, klaar voor een nieuwe stap bij a.s.r.? Absoluut. Om de landelijke vastgoed portefeuille van a.s.r. kun je niet heen. Een begrip in de markt. Al sinds 1895 belegt a.s.r. in landbouwgrond in Nederland en hebben mijn voorgangers de portefeuille op een zorgvuldige manier laten groeien. En dat is nog steeds onze strategie. Boeren in de gelegenheid stellen om hun onderneming toekomstbestendig te maken. Tijdens mijn kennismakingsgesprek bij a.s.r. werd ik getriggerd door het begrip ‘eeuwigheidswaarde’. Op zich een holistisch begrip dat wij zo concreet mogelijk willen maken.

Naast alle taken op kantoor blijft het, het mooiste om bij onze boeren op bezoek te gaan. De eerste ronde heb ik samen met rentmeester Regina Eijkenboom gemaakt in de omgeving van de Groote Peel. Geweldig om de wisselwerking tussen de ondernemers en de rentmeester te zien als het gaat om de realisatie van toekomstplannen.

Rest mij u nog veel leesplezier te wensen met de artikelen.  

Terug naar de nieuwsbrief